ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

2015-02-24 11:01

" Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα που συναντιέται συστηματικά, με κάποιο πρόγραμμα, για να συζητήσει βιβλία που διάβασαν τα μέλη της, ύστερα από κοινή συμφωνία".

Έτσι κι εμείς στην έναρξη του 3ου τριμήνου, ξεκινάμε τη δική μας "Λέσχη Ανάγνωσης" στο χώρο του σχολείου μας, στα πλαίσια προγράμματος Φιλαναγνωσίας.

Οι συναντήσεις της Λέσχης θα είναι σταθερές, κάθε δεύτερη Κυριακή, 6-7.30 το απόγευμα στη σχολική αίθουσα Α2 σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, ξεκινώντας από αυτή την Κυριακή 1η του Μάρτη.

Τα μέλη της Λέσχης θα απολαμβάνουν μια ωραία συζήτηση γύρω από ένα βιβλίο, την ψυχική επαφή και επικοινωνία με τα άλλα μέλη, θα διοργανώνουν δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και μ΄αυτό τον τρόπο θα αξιοποιούν δημιουργικά μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η ενασχόληση με το βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό. Η ιδέα της Λέσχης αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Το βιβλίο παρουσιάζεται σαν αντικείμενο συζήτησης της ομάδας.Το συναίσθημα που παραμένει μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται, είναι υπόθεση της ομάδας. Φεύγουμε απ΄την προσωπική ανάγνωση και τη σιωπή και μεταφερόμαστε στη συλλογική συζήτηση και δραστηριότητα με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά στο βιβλίο και την ουσία του. Να εμβαθύνουμε σ΄αυτό και παράλληλα και στην ψυχή μας.

Δεν πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου έχει περάσει. Πιστεύουμε ότι μόλις τώρα ξεκίνησε εκ νέου, όπου το βιβλίο θα προσεγγίζεται πλέον μ΄έναν τρόπο δυναμικό. δημιουργικό και δραστήριο.

Στην προσπάθειά μας αυτή, η επικοινωνία μαζί σας και οι ιδέες σας μας είναι απαραίτητες. Τις αποζητάμε καθώς και τη συνεργασία σας.

Το όνομα της Λέσχης είναι "ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ". Θα μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του σχολείου μας :

 https://3dimlam.webnode.com 

Την ευθύνη λειτουργίας της Λέσχης, της παιδαγωγικής υλοποίησης και καθοδήγησης θα έχει η δασκάλα Παπαθανασίου Ελένη που συμμετέχει εθελοντικά.

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                                                                                                                                    ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ