ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

2015-03-09 12:27

    Ο Πλάτωνας έλεγε: «Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.»

 Η μουσική επηρεάζει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, βοηθά στην ανάπτυξή τους και στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική, μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο. Γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα.

         'Ετσι με πρωτοβουλία  και ευθύνη του εκπαιδευτικού Μουσικής Αγωγής κ.Μιχαλακόπουλου Κωνσταντίνου, δημιουργήθηκε στο σχολείο μας παιδική χορωδία, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από τις μεγαλύτερες τάξεις. 

 Η προσπάθεια αυτή στηρίχτηκε από τον Δ/ντή του σχολείου, όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, με αποτέλεσμα εδώ και τρεις εβδομάδες κάθε Τρίτη απόγευμα  6.00 - 7.30 μ.μ. στην αίθουσα Μουσικής, να πραγματοποιείται αυτό το εγχείρημα  με πολύ κέφι και διάθεση απ' όλους.