ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

2010-12-13 08:38

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010, το Σχολείο μας διοργάνωσε Παιδαγωγική Ημερίδα σε συνεργασία με την αρμόδια Σχολική Σύμβουλο της 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. κ. Σοφία Καλογρίδη με θέμα: ΄΄Οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση: Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Η/Υ και του Διαδραστικού Πίνακα΄΄.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονική Καθοδήγησης Α/θμιας εκπαίδευσηςΣτερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Αναγνώστου, η Σχολική Σύμβουλος της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. κ. Ελένη Μπενιάτα, η Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Αθανάσιος Τσαπρούνης, ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Βασίλειος Παπαντώνης, ο Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Χρήστος Δελημπούρας και οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. Φθιώτιδας.

Οι εργασίες της Ημερίδας άνοιξαν με το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων στελεχών της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών της 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. Φθιώτιδας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Χρίστο Μαρκαντώνη και την παρουσίαση του προγράμματος των εργασιών και των εισηγητών της Ημερίδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντιπρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Πρόεδρο του Τμήματος Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης του ιδίου Ινστιτούτου και Μέλους του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ). Το θέμα της τηλεδιάσκεψης αφορούσε στην παιδαγωγική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών  και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων η αρμόδια Σχολική Σύμβουλος και διοργανώτρια της Ημερίδας κ. Σοφία Καλογρίδη, ανέλυσε τους στόχους της Ημερίδας και στη συνέχεια έγινε η κεντρική ομιλία από την κ. Αδαμαντία Γκιουζέλη, εκπαιδευτικό και Υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Brighton-East Sussex με θέμα: ΄΄Η παιδαγωγική αξιοποίηση του Διαδραστικού Πίνακα στην τάξη΄΄.

Ακολούθησε σύντομο διάλειμμα και οι εργασίες της Ημερίδας συνεχίστηκαν στις πέντε (5) ομάδες των εκπαιδευτικών όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα και τρόποι παιδαγωγικής αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

Οι εργασίες της Ημερίδας έκλεισαν με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην ολομέλεια των εκπαιδευτικών, επί των θεμάτων που παρουσιάστηκαν στις ομάδες εργασίας, όπου ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και αναδείχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

 Πρόγραμμα Ημερίδας.pdf (193 kB)