ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ

2015-03-12 09:16

Στα πλαίσια του προγράμματος της «ευέλικτης ζώνης» πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα  9/10/15 στο σχολείο μας δυο δράσεις.

    Η πρώτη περιελάμβανε την ομιλία του κου Αντωνόπουλου Αποστόλου, ενός πρώην Ολυμπιονίκη κολυμβητή, σχετικά με τα οφέλη της άσκησης και τους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Μετά την παρουσίαση ο ομιλητής δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές σχετικά  με την εμπειρία του από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς και σχετικά με την μακροχρόνια προετοιμασία ενός αθλητή (προπόνηση, διατροφή, σπουδές, τρόπο ζωής κ.τ.λ) έτσι ώστε να καταφέρει να συμμετάσχει και να διακριθεί σε μια τέτοια κορυφαία διοργάνωση.

    Η δεύτερη δράση περιελάμβανε την παρουσίαση της διαιτολόγου κας Νέλης Μυλωνά σχετικά με τη σημασία της σωστής διατροφής στη σωστή ανάπτυξη και υγεία των παιδιών, καθώς και την υιοθέτηση κατάλληλων συμπεριφορών κατά την διάρκεια ενός γεύματος για μια αποτελεσματικότερη πέψη των τροφών. Η  ενημέρωση έγινε με παιγνιώδη μορφή για να είναι πιο ελκυστική και κατανοητή από τους μαθητές των μικρότερων τάξεων.

    Οι δύο δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας, όπου έγινε και χρήση του απαιτούμενου οπτικοακουστικού εξοπλισμού.