Συμμετοχή του σχολείου μας στην Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση της ActionAid

2013-04-23 19:26

 

    Το σχολείο μας παίρνει μέρος για δεύτερη, συνεχόμενη χρονιά, στην Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση της ActionAid.

H φετινή προσπάθεια έχει τίτλο :

<<'Ολα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους >> κι απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

    Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος, τα παιδιά των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης του σχολείου μας, ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και ασχολήθηκαν με το φετινό θέμα.

    Αξιοποιώντας το βοηθητικό υλικό που έστειλε η ActionAid στο σχολείο, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο από ένα σχολείο στη μακρινή Ινδία, που τα κορίτσια ενός χωριού δεν είχαν δικαίωμα στην εκπαίδευση, τηρώντας την παράδοση που πάντα τα ήθελε ν' ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού και να παντρεύονται από τα 10-12 χρόνια τους!

    Είδαν εικόνες από σχολεία σε διάφορες άλλες χώρες, που τα παιδιά προσπαθούν να εκπαιδευτούν  κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες : μένουν πολύ μακριά, περπατούν για πολλές ώρες, δεν έχουν κατάλληλους χώρους και κυρίως δεν έχουν εκπαιδευμένους δασκάλους, δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά, σε όλο τον πλανήτη.

    Συζήτησαν στις τάξεις τους - στην ώρα της Ευέλικτης ζώνης- πρότειναν ιδέες και ζωγράφισαν εικόνες που τους έκαναν εντύπωση.

Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, έκαναν ομαδικές εργασίες-κολάζ, που τοποθέτησαν σε χώρο του σχολείου, επισκέψιμο από όλους τους μαθητές των άλλων τάξεων αλλά και τους γονείς τους.

Έφτιαξαν το δικό τους σύνθημα γι' αυτή την εβδομάδα δράσης και δήλωσαν τη συμμετοχή τους και τη στήριξή τους στο πρόγραμμα  κρατώντας το πανό " οι δάσκαλοι αλλάζουν   τη ΖΩΗ μας"

    Τέλος αναρτήθηκαν φωτογραφίες από τη δράση των παιδιών στην ιστοσελίδα μας και στάλθηκαν στην ActionAid σαν έμπρακτη συμετοχή στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

    Οι μικροί μαθητές, χαρούμενοι, δήλωσαν πως θα συμμετέχουν ξανά και του χρόνου, στο επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σαν μια εκδήλωση αγάπης κι ένωσής τους με τα παιδιά του κόσμου.