Συμμετοχή στην Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την Εκπαίδευση της ACTIONAID

2015-05-19 10:56

Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, οι μαθητές των Α1 και Α2 τμημάτων του σχολείου μας, με την βοήθεια των δασκάλων τους κ.Σ. Τσαμτσούρη και κ. Ελ. Παπαθανασίου πήραν και φέτος μέρος στην Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την Εκπαίδευση της Actionaid.

Για μια ακόμα χρονιά ο στόχος ήταν και πάλι η Εκπαίδευση που δυστυχώς για κάποια παιδιά αυτού του πλανήτη, παραμένει "άπιαστο όνειρο" ...

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν -μέσω βίντεο- σε χώρες μακρινές κι όχι μαγευτικές, άκουσαν τις ιστορίες παιδιών που δεν ζουν την παιδικότητά τους όπως έχουν δικαίωμα και συζήτησαν για τις ανάγκες εκπαίδευσης στις χώρες που δεν υπάρχουν καν σχολεία !

Στο τέλος διαπιστώθηκε πως όλος ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα -κι όχι απλά το δικαίωμα!- να εκαιδεύονται και να κατέχουν απαραίτητες γνώσεις για τη ζωή.

Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας έναν ήλιο συμπληρώνοντας την πρόταση

Αν όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο ... ΛΑΜΠΕΡΟΣ

Αν όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο ... ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ

Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με όλες τις άλλες των συμμετοχών των άλλων σχολείων, θα αποτελέσουν εικόνες σε βίντεο- μήνυμα, που θα έχει μαζί του ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Νέα Υόρκη, όταν θα γίνει συνάντηση ηγετών για να συζητηθεί το θέμα της υποχρεωτικής για όλα τα παιδιά του κόσμου,Εκπαίδευσης.

Ήδη έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ, στην εκπαιδευτική σελίδα της Actionaid.

Οι μικροί μαθητές ευαισθητοποιημένοι, περιμένουν την επόμενη δράση -επικοινωνία με τους μακρινούς τους φίλους !!!