ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

2017-04-07 10:20

Στις 2 Απριλίου 2017 και με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Ομάδας του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας, δύο Υπαίθριες Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες άνοιξαν στην πόλη μας! Μία στην πλατεία Αλ. Κοντόπουλου (Καράβι) και μία στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου στα Γαλανέικα.

Στο πλαίσιο της προώθησης της φιλαναγνωσίας των μαθητών αλλά και των ενηλίκων μελών των οικογενειών τους και όχι μόνο, το Σχολείο μας υιοθέτησε την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της πλατείας Αλ. Κοντόπουλου, μαζί με το 6ο Γυμνάσιο. Η λειτουργία τους στηρίζεται στην ανταλλαγή βιβλίων και με το σύνθημα "Βιβλίο δίνω... βιβλίο παίρνω !" Παρακαλούμε λοιπόν τους γονείς που έχουν στο σπίτι τους παλιά βιβλία που ωστόσο μπορούν να διαβαστούν είτε από παιδιά είτε από ενήλικες, να τα φέρουν στο σχολείο ή και στον χώρο της βιβλιοθήκης για να ξεκινήσουμε με ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στα σχολεία της πόλης μας να επισκεφτούν την βιβλιοθήκη- περίπτερο ανταλλάσσοντας βιβλία, αλλά και κάνοντας εκπαιδευτικές δράσεις στον πρόσφορο χώρο που την περιβάλλει.

Ελπίζοντας στη στήριξη αυτής της κίνησης από όλους, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων !